Voor elke situatie, een passende online oplossing.

Hulp nodig? We staan voor je klaar

Klantenservice Van maandag tot vrijdag en van 09- 17:00 uur bereikbaar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Uitreksels

Uittreksel bevolkingsregister

Gaat u een cursus volgen, inschrijven bij een woningbouwvereniging of verhuizen naar het buitenland?

Vraag eenvoudig een uittreksel Basisregistratie Personen bij uw Gemeente

De informatie die op het gewaarmerkte uittreksel komt te staan, hangt af van het doel van de aanvraag. Vermeld daarom duidelijk op het aanvraagformulier waarom u het uittreksel Basisregistratie Personen nodig heeft.

1. Uittreksel uit het bevolkingsregister

  • 1. Uw gegevens


  • 2. Afronden

  • € 0,00

Aanvraagformulier voor een uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)

Op MijnOnlineLoket vraagt u eenvoudig en snel online een uittreksel bevolkingsregister aan bij uw gemeente. Wij zetten de aanvraag voor u klaar. U hoeft deze alleen te bevestigen met een machtiging. Wij vragen namens u het uittreksel aan. Binnen 10 dagen ontvangt u uw uittreksel BRP per post.

Wat is onze werkwijze voor het aanvragen van een Uittreksel Bevolkingsregister (BRP)?

Stap 1. Vul het aanvraagformulier in

Doe veilig en digitaal een aanvraag voor een uittreksel BRP door het aanvraagformulier op deze pagina volledig in te vullen. Vermeld duidelijk welke gegevens u nodig heeft of waarvoor u een uittreksel aanvraagt. Dan weet de ambtenaar welke gegevens op uw uittreksel moeten staan. Het is ook mogelijk om het uittreksel in een andere taal dan het Nederlands te ontvangen. Voor het aanvragen van een uittreksel Basisregistratie Personen vragen we u eenmalig €37,25 te voldoen via iDeal.

Stap 2. Onderteken de machtiging digitaal.

U ontvangt per e-mail een bevestiging van uw aanvraag. In de e-mail vragen we u om aanvullende informatie en een kopie van uw legitimatiebewijs te sturen. Ook hebben wij een digitale machtiging van u nodig. Met deze volmacht kan MijnOnlineLoket namens u het uittreksel aanvragen. De machtiging is geldig zolang onze dienstverlening duurt. Maak uw burgerservicenummer onleesbaar op de kopie en schrijf op de kopie dat het voor het aanvragen van een uittreksel is.

Stap 3. Wij vragen een gewaarmerkt uittreksel bevolkingsregister voor u aan

Na ontvangst van de volmacht vragen wij het uittreksel bevolkingsregister direct voor u aan bij uw gemeente. 

Stap 4. U krijgt het gewaarmerkt uittreksel BRP thuisgestuurd

Binnen 10 dagen ontvangt u per post uw gewaarmerkt uittreksel uit de Basisregistratie Personen. U krijgt een nota voor de legeskosten van de aanvraag, de hoogte hiervan is afhankelijk van de tarieven in uw gemeente.

Veel gestelde vragen

Wat is een uittreksel Basisregistratie Personen?

Het uittreksel uit het bevolkingsregister is een bewijs dat u staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) van uw gemeente. Vroeger heette dit Gemeentelijke Basisadministratie (GBA). In de Basisregistratie Personen staan de gegevens van de Nederlandse bevolking en ook van Nederlanders die niet in Nederland wonen. Op het document staan de persoonsgegevens die bekend zijn bij de gemeente. In het uittreksel staan in ieder geval uw naam, adres, woonplaats en geboortedatum.

Hoeveel kost een uittreksel bevolkingsregister?

Een uittreksel uit het bevolkingsregister of het BRP kost via MijnOnlineLoket € 37,25.

Wat is het verschil tussen een uittreksel Bevolkingsregister (BRP) en uittreksel burgerlijke stand?

Uittreksel BRP (Basisregistratie Personen)
In een uittreksel BRP staat o.a. waar u bent ingeschreven. Het is een samenvatting van de gegevens uit de Basisregistratie Personen. U vraagt het uittreksel aan in de gemeente waar u op het moment van aanvraag staat ingeschreven.

Uittreksel Burgerlijke Stand
Een uittreksel Burgerlijke Stand is een korte versie van een document uit de Burgerlijke Stand, bijvoorbeeld een geboorteakte, een huwelijksakte of een overlijdensakte.

Wat voor soorten uittreksels zijn er?

Er zijn verschillende soorten uittreksels, naast het standaard uittreksel. Vermeld daarom duidelijk in het formulier waarom u het uittreksel aanvraagt, dan kan de ambtenaar goed inschatten welk document u nodig heeft.

Standaard: Naam, geboortedatum, adres en woonplaats.

Woonhistorie: Historische adressen, naam, geboortedatum, adres, woonplaats. Vaak nodig voor huren woning.

Burgerservicenummer (BSN): BSN, naam, ge­boor­te­da­tum, geboorteplaats, adres, woonplaats.

In­ter­na­ti­o­naal: Uittreksel in de talen Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Turks, met de gegevens: Datum inschrijving, naam, geboorteplaats, geboortedatum, burgerlijke staat, nationaliteit, adres en ouders.

BRP-gezag voor reizen met minderjarigen: Het uittreksel bevat de persoonsgegevens van het kind (inclusief geboorteplaats) en de gegevens van het gezag zoals dit bij de gemeente bekend is. Het uittreksel is in het Nederlands en Engels opgesteld.

Hoelang is het uittreksel geldig?

In principe is er geen ‘uiterste geldigheidsdatum’ voor een uittreksel. In de praktijk stelt de instantie waar het uittreksel voor nodig is vaak een eis dat het document niet ouder dan 3 maanden mag zijn.

Kan ik het ook voor iemand anders aanvragen?

U kunt een uittreksel persoonsgegevens BRP aanvragen voor:

  • Uzelf;
  • Uw kind dat bij u woont en jonger is dan 16 jaar;

Uw echtgenoot of uw geregistreerde partner die op hetzelfde adres als u woont

Actualiteit en blog

Veelgestelde vragen

Wij zorgen dat u weer verder kunt

Ons team met juristen controleert uw aanvraag en neemt contact met u op als er onduidelijkheden zijn. Zo weet u zeker dat de informatie klopt en heeft u de grootste kans op een juiste aanvraag bij de betreffende instantie. Ook heeft u geen DigiD nodig voor uw aanvraag. Via MijnOnlineLoket kunt u daardoor makkelijk en snel uw aanvraag doen.

Bij MijnOnlineLoket heeft u geen DigiD nodig om uw aanvraag te doen. Wij kunnen uw aanvraag verwerken zonder dat u hoeft in te loggen met uw DigiD. Wij treden op als bemiddelaar en hebben daardoor direct contact met diverse instanties. U vult uw gegevens in en MijnOnlineLoket controleert en verwerkt uw aanvraag zonder dat uw DigiD nodig is.

Wanneer uw aanvraag bij ons binnenkomt, gaan wij vaak nog dezelfde dag voor u aan de slag. Als wij al werk hebben verricht met betrekking tot uw aanvraag, dan is het niet meer mogelijk uw geld (volledig) terug te vragen. Wilt u uw aanvraag annuleren of wijzigen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice.

Wij gaan heel zorgvuldig om met de gegevens die u ons toevertrouwd. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor het leveren van de dienst die u bij ons aanvraagt. MijnOnlineLoket deelt uw gegevens alleen met de instanties die nodig zijn om u te helpen, zoals de belastingdienst, uw gemeente of het CJIB. Wij bewaren uw gegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is. MijnOnlineLoket heeft maatregelen genomen om uw persoonsgegevens veilig te bewaren, zoals de AVG-wetgeving ons voorschrijft. U kunt meer over dit onderwerp lezen in ons Privacy statement.

Heeft u nog andere vragen? Neemt u dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.

Heeft u een vraag over een aanvraag of dienst? Neem contact op met de klantenservice.

Neem contact op Van maandag tot vrijdag en van 09:00 - 17:00 uur bereikbaar