Voor elke situatie, een passende online oplossing.

Hulp nodig? We staan voor je klaar

Klantenservice Van maandag tot vrijdag en van 09- 17:00 uur bereikbaar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Toeslagen

Toeslagen aanvragen

Herkent u zich in de uitspraak “Er nog wat maand over aan het einde van mijn geld”? Misschien heeft u recht op verschillende toeslag(en) van de overheid.

Vraag makkelijk zorgtoeslag, huurtoeslag of kindgebonden budget aan

Of u recht heeft op toeslag, hangt af van uw (financiële) situatie. Een toeslag ontvangt u niet automatisch, maar moet u zelf aanvragen. MijnOnlineLoket helpt u bij het aanvragen van zorgtoeslag, en huurtoeslag.

Eenvoudig en snel een toeslag aanvragen via MijnOnlineLoket

Op onze website vraagt u eenvoudig en snel toeslag aan voor uw zorgverzekering of huur. Bij MijnOnlineLoket kost het aanvragen van een toeslag € 22,35.

Wat is onze werkwijze bij het aanvragen van toeslag(en)?

Stap 1. U doet de aanvraag

Start het proces door het aanvraagformulier op deze website in te vullen en te versturen. We vragen u om ons eenmalig aanvraagkosten van € 22,35 te betalen via iDeal. U ontvangt van ons een e-mail met een bevestiging van uw aanvraag.

Stap 2. MijnOnlineLoket vraagt toeslag voor u aan

Beschikken we over alle benodigde informatie? Wij controleren uw gegevens en vragen namens u de toeslag(en) aan bij de Belastingdienst.

Stap 3. U ontvangt een beslissing

Binnen 4 weken weet u of daadwerkelijk toeslag krijgt en zo ja, wat de hoogte hiervan is.

Veelgestelde vragen

Kan ik toeslag met terugwerkende kracht aanvragen?

Tot 1 september volgend jaar kunt u nog uw zorgtoeslag, huurtoeslag en kindgebonden budget aanvragen voor dit jaar. Bedenk wel dat hoe later u een aanvraag doet, hoe later u ook uw toeslag ontvangt.

Moet ik elk jaar opnieuw toeslag aanvragen?

Nee, uw hoeft maar 1 keer toeslag aan te vragen. Uw toeslag wordt automatisch verlengd. Let wel op dat u veranderingen in uw financiële situatie doorgeeft aan de belastingdienst. Mogelijk heeft u recht op een hogere toeslag en laat u geld liggen. Het kan ook dat u meer gaat verdienen en dat u daardoor juist recht heeft op minder toeslag. De belastingdienst vraagt u dan om het te veel ontvangen geld terug te storten.

Heb ik recht op zorgtoeslag?

De zorgtoeslag is bedoeld om Nederlanders te helpen bij het betalen van uw zorgverzekering. Om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag heeft u een Nederlandse zorgverzekering en bent u ouder dan 18 jaar. Verder mag uw inkomen en uw vermogen (bijv. spaargeld) niet boven een bepaald bedrag uitkomen.

Inkomen:
In 2020 mag uw jaarlijks inkomen maximaal € 30.481 zijn.
Met een toeslagpartner mag het inkomen bij elkaar opgeteld niet hoger zijn dan € 38.945 per jaar

Vermogen:
In 2020 mag uw vermogen niet hoger zijn dan € 116.613.
Met een toeslagpartner mag het vermogen bij elkaar opgeteld niet hoger zijn dan € 147.459.

Heb ik recht op huurtoeslag?

Niet elke huurder heeft recht op huurtoeslag. Er zijn diverse regels en uitzonderingen voor uw inkomen, type woning, uw vermogen. In het algemeen kunnen we stellen dat u alleen huurtoeslag kunt aanvragen voor een zelfstandige woonruimte. Een zelfstandige woonruimte heeft ten minste een eigen toegangsdeur, keuken en wc. Verder moet u rekening houden met de volgende voorwaarden:

  • Uw inkomen mag niet te hoog zijn. Het precieze bedrag hangt af van uw huur, leeftijd en wie er verder wonen in uw huurhuis.
  • U betaalt voor uw huur maximaal € 737,14 (in 2020).
  • Het vermogen (bijvoorbeeld spaargeld) van elke bewoner mag op 1 januari 2020 maximaal € 30.846 zijn. Ook het vermogen van thuiswonende kinderen telt mee. Partners mogen bij elkaar opgeteld maximaal € 61.692 hebben op 1 januari 2020.

Heeft u vragen over uw specifieke situatie? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Heb ik recht op een kindgebonden budget?

Het kindgebonden budget is een extra bijdrage van de overheid voor kinderen tot 18 jaar. Dit ontvangt u bovenop de kinderbijslag. Ontvangt u al kinderbijslag? Als het goed is, ontvangt u dan vanzelf ook een kindgebonden budget als u hier recht op heeft. Krijgt u dit niet, lees dan hieronder de voorwaarden. Misschien heeft u toch recht op een kindgebonden budget. Dit kunt u dan zelf alsnog aanvragen.

Dit zijn de belangrijkste voorwaarden:

  • U krijgt alleen het kindgebonden budget als u ook de ouder bent die de kinderbijslag ontvangt van de Sociale Verzekeringsbank (SVB).
  • Het inkomen van u en uw partner is niet te hoog. Het precieze bedrag hangt af van het aantal kinderen.
  • Uw vermogen mag niet hoger zijn dan € 116.613 op 1 januari 2020. Hebt u een toeslagpartner? Dan mag uw vermogen samen niet hoger zijn dan € 147.459 op 1 januari 2020.

Wanneer gaat de toeslag in?

Zorgtoeslag, huurtoeslag en het kindgebondenbudget beginnen op de 1e van de maand. Wordt uw aanvraag halverwege de maand goedgekeurd? Dan gaat de toeslag in op de 1e van de maand daarna.

Actualiteit en blog

Veelgestelde vragen

Wij zorgen dat u weer verder kunt

Ons team met juristen controleert uw aanvraag en neemt contact met u op als er onduidelijkheden zijn. Zo weet u zeker dat de informatie klopt en heeft u de grootste kans op een juiste aanvraag bij de betreffende instantie. Ook heeft u geen DigiD nodig voor uw aanvraag. Via MijnOnlineLoket kunt u daardoor makkelijk en snel uw aanvraag doen.

Bij MijnOnlineLoket heeft u geen DigiD nodig om uw aanvraag te doen. Wij kunnen uw aanvraag verwerken zonder dat u hoeft in te loggen met uw DigiD. Wij treden op als bemiddelaar en hebben daardoor direct contact met diverse instanties. U vult uw gegevens in en MijnOnlineLoket controleert en verwerkt uw aanvraag zonder dat uw DigiD nodig is.

Wanneer uw aanvraag bij ons binnenkomt, gaan wij vaak nog dezelfde dag voor u aan de slag. Als wij al werk hebben verricht met betrekking tot uw aanvraag, dan is het niet meer mogelijk uw geld (volledig) terug te vragen. Wilt u uw aanvraag annuleren of wijzigen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice.

Wij gaan heel zorgvuldig om met de gegevens die u ons toevertrouwd. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor het leveren van de dienst die u bij ons aanvraagt. MijnOnlineLoket deelt uw gegevens alleen met de instanties die nodig zijn om u te helpen, zoals de belastingdienst, uw gemeente of het CJIB. Wij bewaren uw gegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is. MijnOnlineLoket heeft maatregelen genomen om uw persoonsgegevens veilig te bewaren, zoals de AVG-wetgeving ons voorschrijft. U kunt meer over dit onderwerp lezen in ons Privacy statement.

Heeft u nog andere vragen? Neemt u dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.

Heeft u een vraag over een aanvraag of dienst? Neem contact op met de klantenservice.

Neem contact op Van maandag tot vrijdag en van 09:00 - 17:00 uur bereikbaar