Voor elke situatie, een passende online oplossing.

Hulp nodig? We staan voor je klaar

Klantenservice Van maandag tot vrijdag en van 09- 17:00 uur bereikbaar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Van ‘Grenzeloos verliefd’ naar de grenzen van het IND

Heeft u op tv weleens een van de verschillende programma’s gezien over mensen die in het buitenland iemand tegen het ‘lijf’ liepen en verliefd werden? Uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat dit de partner was waar ze de rest van hun leven mee wilden delen en begon het heen en weer reizen tussen Nederland en hun liefde ver weg.

Heel wat mensen die dit overkomt zijn niet specifiek op zoek naar een potentiële partner tijdens hun reis. Misschien was u dat ook niet, maar heeft dit geluk ook u onverwachts gevonden. Als u liefde heeft gevonden, wilt u dit niet meer missen.

Samenwonen in Nederland

Stel, u heeft na lang nadenken samen met uw nieuwe partner besloten dat samenwonen in Nederland voor u beiden de beste optie is. Niet gek, heel wat belangrijke basiszaken zijn hier beter geregeld dan elders in de wereld. De relatie onder de beste omstandigheden voortzetten is een logisch streven van een koppel. U besluit daarom kennis op te doen op de website van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) om deze wens een realiteit te maken.

Wetten en regelgeving

Hoewel de IND als organisatie ongetwijfeld echt haar best doet om de benodigde informatie zo helder mogelijk te delen, lukt dat vaak niet. Er komen heel veel wetten en regelgeving kijken bij een verblijfsvergunning en het is de taak van de IND om hun verhaal zo goed mogelijk te onderbouwen. Dit maakt hun teksten vaak heel moeilijk te lezen voor ‘de gewone man’, omdat ze in de informatie deze wetten en regels ook allemaal benoemen.

Helaas gaat deze, vaak vrij ingewikkelde, informatie nou juist over de procedure die u moet doorlopen om uw partner naar Nederland te halen.

Zelf proberen met de documentatie van de IND?

Bent u zo dapper geweest om een informatiepakket van de IND aan te vragen of de documenten die u moet invullen te downloaden? Dan is het heel begrijpelijk als u zich overdonderd voelt door de vele vragen, formulieren en punten waar u op moet letten. Om het allemaal nog moeilijker te maken, zijn er ook nog uitzonderingen die het proces onder bepaalde omstandigheden weer net iets anders laten lopen.

Hulp van uw partner of familielid

Soms is de partner ook het Nederlands machtig en kunnen stellen samen de stukken doornemen om iets verder te komen. Jammer genoeg zijn die koppels in de minderheid. Vaker zal het zo zijn dat u er een beetje alleen voor staat om een weg te vinden door de regels en formulieren van de IND.

Natuurlijk kunt u een familielid of kennis vragen om u bij te staan. Indien u geluk heeft, is er iemand in uw omgeving die al eerder met dit bijltje heeft gehakt en weet hoe u dit moet aanpakken. Toch zullen de meeste mensen die zich in deze situatie bevinden geen ervaren mensen in de buurt kennen.

Vraag ervaren hulp bij uw aanvraag voor een verblijfsvergunning

Voor deze groep mensen biedt MijnOnlineLoket hulp. Het team van MijnOnlineLoket.nl bestaat uit juristen die ervaring hebben met communiceren met de overheid voor mensen die ons daarvoor machtigen. Ook u helpen we graag bij uw aanvraag voor een verblijfsvergunning voor uw partner, zodat deze hier kan komen wonen samen met u.

Hoe verloopt het aanvraagproces?

  1. Wij weten wat de regels zijn voor u als referent (aanvrager van een verblijfsvergunning voor iemand anders). Daarom vragen we ook extra informatie van u als referent. Zo is het belangrijk om te weten of u voldoende inkomen heeft om aan de eisen van de IND te voldoen.
  • Nadat wij voor u de aanvraag hebben ingediend, ontvangt u van de IND een ontvangstbevestiging. In deze brief vermeld de organisatie binnen hoeveel tijd u hun beslissing mag verwachten. De IND gaat nu controleren of u aan alle voorwaarden voldoet om de verblijfsvergunning voor uw partner goed te keuren.
  • Daarna krijgt u een brief van de IND met hun beslissing over uw aanvraag voor een verblijfsvergunning voor uw partner.

In het geval dat de IND uw aanvraag afwijst, kunt u hiertegen nog bezwaar maken of in beroep gaan. Ook hierbij kan MijnOnlineLoket u van dienst zijn.

Actualiteit en blog

Veelgestelde vragen

Wij zorgen dat u weer verder kunt

Ons team met juristen controleert uw aanvraag en neemt contact met u op als er onduidelijkheden zijn. Zo weet u zeker dat de informatie klopt en heeft u de grootste kans op een juiste aanvraag bij de betreffende instantie. Ook heeft u geen DigiD nodig voor uw aanvraag. Via MijnOnlineLoket kunt u daardoor makkelijk en snel uw aanvraag doen.

Bij MijnOnlineLoket heeft u geen DigiD nodig om uw aanvraag te doen. Wij kunnen uw aanvraag verwerken zonder dat u hoeft in te loggen met uw DigiD. Wij treden op als bemiddelaar en hebben daardoor direct contact met diverse instanties. U vult uw gegevens in en MijnOnlineLoket controleert en verwerkt uw aanvraag zonder dat uw DigiD nodig is.

Wanneer uw aanvraag bij ons binnenkomt, gaan wij vaak nog dezelfde dag voor u aan de slag. Als wij al werk hebben verricht met betrekking tot uw aanvraag, dan is het niet meer mogelijk uw geld (volledig) terug te vragen. Wilt u uw aanvraag annuleren of wijzigen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice.

Wij gaan heel zorgvuldig om met de gegevens die u ons toevertrouwd. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor het leveren van de dienst die u bij ons aanvraagt. MijnOnlineLoket deelt uw gegevens alleen met de instanties die nodig zijn om u te helpen, zoals de belastingdienst, uw gemeente of het CJIB. Wij bewaren uw gegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is. MijnOnlineLoket heeft maatregelen genomen om uw persoonsgegevens veilig te bewaren, zoals de AVG-wetgeving ons voorschrijft. U kunt meer over dit onderwerp lezen in ons Privacy statement.

Heeft u nog andere vragen? Neemt u dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.

Heeft u een vraag over een aanvraag of dienst? Neem contact op met de klantenservice.

Neem contact op Van maandag tot vrijdag en van 09:00 - 17:00 uur bereikbaar